Vykrajovátko kytička velká
České vykrajovátko ve tvaru velké kytičky je vhodné k použití s vykrajovátky se středem, a to hlavně při pečení lineckého cukroví.
Materiál: pocínovaný potravinářský plech, nevhodný do myčky nádobí
Průměr kytičky: 5 cm
Recept pro inspiraci:
Linecké cukroví
Suroviny:
350 g hladké mouky, 250 g másla, 120 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, ořechy nebo mandle na posypání, linecká marmeláda
Postup přípravy:
Na válu zpracujeme mouku, cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme tvořítkem různé tvary a klademe na suchý plech. Tvořítka s vypíchnutým středem potřeme vejcem a posypeme rozsekanými ořechovými jádry nebo loupanými mandlemi. Upečeme dorůžova a po vychladnutí slepujeme pikantní červenou zavařeninou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.