Bali čokoládové kuličky
Vynikající kuličky z odpalovaného těsta plněné bílou ganáží a potahované hořkou čokoládou jsou ideálním zákuskem pro každou příležitost. Ať již slavíme narozeniny, svátek, či jinou významnou událost, čokoládové kuličky jsou tou správnou volbou.
Suroviny
na korpus: 200g odpalované těsto, 300g voda
na náplň: 750g živočišná šlehačka, 750g bílá čokoláda
na polevu: 1kg hořká čokoláda
Pracovní postup:
Na korpus obě suroviny mícháme 8 minut lyrou na pomalý chod stroje. Hotové těsto vložíme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a stříkáme malé kuličky na pečící papír položený na pečící plech. Pečeme při teplotě 220°C asi 20 minut. Vždy respektujeme zkušenost s vlastní troubou.
Náplň připravíme svařením šlehačky. Přivedeme ji k varu a ihned jí přelijeme bílou čokoládu připravenou v misce. Vše necháme chvíli stát. Poté důkladně promícháme do úplného rozpuštění čokolády a necháme zcela vychladnout. Po vychlazení hmotu šleháme na nejvyšší rychlost do hladké konzistence. Náplň plníme do cukrářského sáčku opatřeného plnící špičkou a zapíchnutím do vychlazených kuliček plníme vnitřek kuliček.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a namáčíme do ní naplněné kuličky. Necháme ztuhnout a podáváme.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!