Banánové muffiny
Upečte si muffiny s exotickou příchutí banánu. Této lahodné pochoutce nikdo neodolá.
Banánové muffiny
Suroviny pro cca 30 kusů
na korpus: 500g Basis Cake, 50g kakao, 320g olej, 6 vajec, 100g voda
na krém: 1l šlehačka Milram, 2x 100g Zeesan banán
na náplň: 100 ml šlehačka Milram, 200g hořká nebo mléčná čokoláda (dle chuti)
na ozdobení: čerstvý banán, čokoládové šupiny, 50g zrcadlová poleva čirá, 30g citronová šťáva, 30g voda
Pracovní postup
Korpus připravíme smícháním všech surovin, které spolu mícháme lyrou (míchací nástavec šlehacího stroje) po dobu asi 4 minut do hladké konzistence. Hotové těsto vlijeme do košíčků a pečeme při 175°C asi 20-30 minut (vždy respektujeme zkušenost s vlastní troubou).
Příprava krému: řádně vychlazenou šlehačku šleháme do konzistence hustého jogurtu, poté přimícháme směs banánového Zeesanu a vody.
Příprava náplně: šlehačku přivedeme k varu a přelijeme jí čokoládu připravenou v misce. Necháme chvíli stát, poté vymícháme dohladka a necháme vychladnout.
Kompletace:
v horní části muffinů vytvoříme otvor, do kterého nalijeme čokoládovou náplň. Krém naplníme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a stříkáme na povrch muffinů. Dozdobíme kolečky čerstvého banánu, které namočíme v lehce zahřáté zrcadlové polevě rozmíchané s vodou a citronovou šťávou (banán nebude osychat). Posypeme šupinkami.
Dobrou chuť.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!