Černé kakao v cukrařině
Černé kakao v cukrařině
má nezastupitelnou roli při pečení cukrářských výrobků, u kterých potřebujeme docílit kontrastních efektů - např. při pečení černo-bílých sušenek, černého korpusu na black brownies, či přípravě černých polev a krémů - třeba na halloweenskou party.
Výhodou černého kakaa je jeho nulový obsah přidaných barviv.
Neméně významnou roli hraje černé kakao při barevní potahovacích hmot a marcipánu na sytě černou barvu.
Všichni víme, že použití klasické černé potravinářské barvy není vždy dostačující a musíme si vypomoci ještě nějakým dalším produktem, který barvu ustálí do černého odstínu. Můžeme si pomoci třeba živočišným uhlím, ale daleko snazší a chutnější je použití právě černého kakaa. Přidáním do barvené hmoty nebo krému docílíme černého odstínu velmi jednoduše. Navíc díky kakau se cukrářská hmota zpevní a nemusíme se obávat fiaska při potahování korpusů.
Jak vlastně vzniká černá barva kakaa? Úpravou kakaových bobů vertikálním lisováním s procesem odkyselení.
Výsledkem je silná kakaová chuť se sníženým obsahem tuku, plná antioxidantů snižujících záněty, krevní tlak a zlepšujících hladinu cholesterolu.
Tento - téměř až zázračný - produkt můžete zakoupit přímo u nás - zde.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!