Dort se sušenkovým krémem
Jemně kořeněný krém s křupavými sušenkami má chuť mléka, karamelu, koření a kakaa - ideální kombinace pro narozeninové dorty.
Dort se sušenkovým krémem
Suroviny
- na korpus: 500g extra tmavý piškot, 6 vajec, 75 g vody
- na krém: 300g prémiový krém sušenkový, 250g margarín Zela Delikatess (můžeme použít také máslo)
- na polevu: 100g prémiový krém sušenkový, 250g mléčná poleva elastická
Pracovní postup:
Všechny suroviny na korpus šleháme 8 minut na nejrychlejší stupeň elektrického šlehače a lijeme do kulaté dortové formy o průměru 24cm. Pečeme při 175°C asi 40 minut (respektujeme zkušenosti s vlastní troubou).
Příprava krému: změklý margarín nebo máslo vyšleháme spolu se sušenkovým krémem do nadýchané pěny.
Kompletace: vychladlý korpus rozdělíme na 3 díly za pomoci dortového kráječe. Jednotlivá patra a celý povrch dortu promažeme vyšlehaným krémem, necháme v chladničce zatuhnout. Pro ty, kteří mají rádi více krému, doporučujeme navýšit množství surovin na krém o polovinu.
Příprava polevy: elastickou polevu rozehřejeme ve vodní lázni při cca 35°C, přimícháme sušenkový krém a teplé lijeme na vychlazený dort. Necháme ještě zatuhnout v chladničce, podáváme.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!