Halloweenská lízátka
Halloweenská lízátka
k oslavě svátku všech svatých přinášíme jednoduchý, a přitom velice efektivní, recept na cake pops (tzv. dortová lízátka).
S jejich přípravou mohou pomáhat i děti.
Suroviny
1. hmota - 277g světlý piškot, 3 vejce, 55g voda
2. hmota - 234g bílá čokoláda, 59g šlehačka Milram, 199g mascarpone, 200g šupiny tmavé, 23g citronová šťáva
poleva - 344g bílá čokoláda, 56g řepkový olej
na dozdobení - 100g hořká čokoláda
Pracovní postup:
1. hmota - všechny suroviny šlehat 6 minut v elektrickém šlehači na nejvyšší stupeň. Nalijeme do formy a pečeme při 180°C asi 35 minut. Necháme vychladnout a rozdrobíme.
2. hmota - šlehačku přivedeme k varu a přelijeme jí bílou čokoládu. Necháme chvilku stát, poté vymícháme metličkou do hladké konzistence. Přidáme rozdrobenou 1. hmotu, citronovou šťávu, mascarpone a čokoládové šupiny. Vše promícháme a necháme zchladnout.
Kompletace - z hmoty tvarujeme kuličky (cca 25 g) a do každé zapíchneme tyčinku na dortová lízátka. Namáčíme do polevy (ve vodní lázni rozehřátá čokoláda s olejem) a necháme zatuhnout. Poté malujeme strašidelné obličeje za pomoci rozehřáté hořké čokolády.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!