Kávová zrna s marcipánem
Inspirace pro nevšední vánoční cukroví nebo zákusek pro návštěvy
Kávová zrna s marcipánem
Suroviny:
Na základ: 200g pravého marcipánu.
Na náplň: 3 lžíce mleté kávy, 3 lžíce kakaa, 8 lžic cukru, 8 lžic margarínu, 8 lžic škrobu.
Na polevu: hořká nebo mléčná čokoláda, podle potřeby tuk k naředění
Pracovní postup:
marcipán vyválíme na plát silný asi 3 mm a vyřízneme z něho oválek, který vložíme do formičky na kávová zrna a naplníme náplní.
Příprava náplně: povolený margarín smícháme s kakaem, kávou, cukrem a škrobem nejprve vařečkou, poté ručně na vále, vytvoříme malé válečky a necháme je chvíli zatuhnout v chladničce.
Náplň přiklopíme dalším marcipánovým oválkem a přitlačíme k sobě.
Opatrně vyjmeme z formy a necháme tuhnout. Poté namáčíme v rozpuštěné čokoládě a opět necháme zatuhnout.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!