Kokosová bábovka se smetanou
Kokosová bábovka se smetanou – nadýchaná, voňavá a neodolatelně lahodná
Pokud milujete vláčné moučníky s jemnou chutí kokosu, tahle bábovka si vás získá hned prvním soustem! Díky smetaně je krásně šťavnatá, kokos jí dodává exotickou vůni a jemnou strukturu. Perfektně se hodí ke kávě, čaji nebo jen tak, když máte chuť na něco sladkého. A co je nejlepší? Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník. Připravte si formu a pojďme na to!
Suroviny
- na těsto: 200ml smetany, 4 vejce, 170g cukru krupice, 40g vanilkového cukru, 125g hladké mouky, 125g strouhaného kokosu, 12g kypřícího prášku do pečiva
- na polevu: 100ml smetany, 120g čokolády v peckách
Postup
Ušleháme vejce, postupně do nich přidáme oba cukry, vyšleháme do pěny. Přilijeme smetanu, prošleháme. Poté přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a lehce promícháme. Nakonec přisypeme kokos.
Plníme do bábovkové formy, kterou jsme předtím vymazali a vysypali hrubou moukou nebo kokosem. Pečeme při 170°C. Délka pečení závisí na použitém materiálu formy na bábovku (silikonová a tenkostěnná forma cca 45 minut, keramická forma cca 90 minut - upečení kontrolujeme špejlí - zapíchneme ji do bábovky a vyjmeme - pokud zůstane suchá, máme hotovo).
Po upečení necháme bábovku vychladnout, a poté ji přelijeme čokoládovou ganáží, kterou jsme připravili tímto způsobem: smetanu přivedeme k varu, čokoládové pecky vložíme do misky a přelijeme je horkou smetanou. V misce necháme pár minut stát, poté rozmícháme metličkou a necháme cca 10 minut odpočinout. Následně přelijeme celou bábovku a posypeme kokosem.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!