Netradiční likérová špička
Pro klidné odpoledne, třeba po dobře odvedené práci, si můžeme dopřát nějakou dobrotu.
Vyzkoušejte třeba tu v podobě lahodné likérové špičky trochu jinak.
Netradiční likérová špička
Suroviny (na 10 zákusků)
na bufler: 30g piškot světlý, 1 vejce, 5g voda
na kakaovou náplň: 615g šlehačka Milram, 185g Bolero
na likérovou náplň: 190g Topmix, 170g voda, 40g tuzemák (lze nahradit rumovým aroma nebo úplně vynechat)
na ganáž: 170g šlehačka Milram, 85g hořká čokoláda
Pracovní postup
- příprava bufleru: všechny suroviny šleháme el. šlehačem na nejvyšší rychlost po dobu 6 minut. Hladkou špičkou pak stříkáme na plech vyložený pečícím papírem požadovanou velikost bufleru a pečeme při 180°C asi 8-10 minut.
- příprava kakaové náplně: Bolero rozmícháme ve smetaně a necháme 10-15 minut odstát.
- příprava likérové náplně: všechny suroviny smícháme a necháme také odstát.
- příprava ganáže: smetanu přivedeme k varu a přelijeme jí hořkou čokoládu. Necháme chvíli stát, poté důkladně metličkou rozmícháme do hladké konzistence.
Kompletace: na dno kelímku položíme bufler a postupně vrstvíme střídavě tmavou a světlou náplň. Končíme zalitím ganáže.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!