Ořechový tunel s hruškou
Ořechový tunel s hruškou
Suroviny
na korpus: 135g piškot extra tmavý, 2 vejce, 20g voda
na krém: 500ml šlehačka Milram, 100g Zeesan lískový ořech, 125g voda
na náplň: 300g hrušky v gelu
na zdobení: 150 g zrcadlová poleva čokoládová
Pracovní postup
Suroviny na korpus spolu šleháme 8 minut na nejrychlejší otáčky šlehacího stroje. Z těsta natřeme plát, který pečeme při teplotě cca 200 °C asi 8 minut.
Příprava krému: smetanu Milram vyšleháme do konzistence tuhého jogurtu a přimícháme do ní rozmíchanou směs Zeesanu a vody.
Kompletace: formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Korpus vyřízneme na rozměr formy a vložíme dovnitř. Na korpus nastříkáme 1/2 krému, doprostřed nastříkáme pruh hrušek v gelu a opět zastříkáme druhou polovinou krému, zarovnáme a přiklopíme pruhem zbylého korpusu, abychom vytvořili základnu tunelu. Vložíme do chladničky do řádného zatuhnutí. Poté vyklopíme z formy a zdobíme.
Zdobení - dvě různé varianty:
1. tunel jen přelijeme zrcadlovou polevou.
2. nahoře na tunelu vyřízneme drážku kterou zdobíme hruškami v gelu, krémem a mandlemi. Strany korpusu posypeme kakaem.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!