Ovocný dort
Jednoduchý recept na šťavnatý vrstvený dort pro narozeninové oslavy, či jako vynikající nedělní dezert.
Ovocný dort (forma o průměru 22cm - recept na 2 kusy)
Suroviny na 2 kusy dortu o průměru 22cm
- na korpus: 240g extra tmavý piškot, 3 vejce, 35g voda
- šlehačkový krém: 500ml šlehačka Milram, 500g mascarpone, 80g Topmix, 100g Zeesan neutral, 125g voda, 100g cukr moučka
- ovocný krém: 650g ovoce v gelu, 155g cukr krupice, 515g voda, 80g pudingový prášek
- poleva: 80g pravé čokolády (hořká nebo mléčná), 80ml šlehačka Milram
Pracovní postup
- příprava korpusu: všechny suroviny šleháme 8 minut na nejrychlejším stupni šlehacího stroje, poté nalijeme do formy a pečeme při 180°C.
- příprava šlehačkového krému: našleháme šlehačku a vmícháme do ní Zeesan rozmíchaný ve vodě a následně také přidáme našlehané mascarpone s cukrem a Topmixem.
- příprava ovocného krému: ovoce v gelu smícháme s cukrem a 2/3 vody, přivedeme k varu. Zbylou část vody smícháme s pudingovým práškem a za stálého míchání vlijeme do ovocné směsi, vaříme cca 1-2 minuty. Necháme částečně vychladnout.
- příprava čokoládového přelivu: čokoládu přelijeme vroucí smetanou, necháme minutu odstát, poté promícháme a lehce teplé nalijeme na povrch dortu.
- kompletace: korpus zalijeme šlehačkovým krémem a necháme ztuhnout v chladu. Po vychlazení přidáme ovocnou náplň a dáme do lednice. Čokoládu lijeme na povrch důkladně vychlazeného dortu. Dekorujeme čokoládovým zdobením dle vlastní fantazie.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!