Recept Cake pops (dortová lízátka)

Pečená dortová lízátka s barevnou polevou a zdobením

Cake pops jsou malým zázrakem ve sladkém světě. Tyto roztomilé a lahodné jednohubky - známé jako dortová lízátka - se staly hitem nejen na dětských oslavách, ale i na svatbách, firemních akcích či jako originální dárky. Jsou to kuličky z nadýchaného těsta, které se pečou, poté ponoří do barevných polev a na závěr se ozdobí podle vlastní fantazie. Pojďme si je upéct...

Recept Cake pops (dortová lízátka)

 

Suroviny na cca 25ks cake pops

- na těsto: 110g hladké mouky,  110g třtinového cukru (ideálně vanilkového), 1 vejce, 100ml mléka, 60g másla, 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva, 1 kávová lžička vanilkového extraktu (lze nahradit mletou vanilkou nebo jakýmkoli aroma dle chuti), špetka soli

- na polití: barevná čokoládová poleva

- na zdobení: cukrářský posyp

- na pečení: forma na cake pops

- tyčinky na cake pops

 

Pracovní postup

Cukr ušleháme se změklým máslem, přidáme vejce a vanilku, opět prošleháme. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, promícháme a nakonec přidáme mléko a řádně promícháme. Těsto lijeme do spodní části formy na cake pops, přiklopíme horním dílem formy a pečeme do zlatohněda. Zchladlé kuličky, jednu po druhé, napíchneme a tyčinku namočenou v rozehřáté polevě. Jakmile poleva zatuhne, cake pops na tyčce zůstane perfektně držet. Poté již máčíme jednotlivé kuličky v libovolné polevě a hned sypeme zdobením.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!