Recept na domácí medovník

Sladká nostalgie: Vytvořte si dokonalý medovník v pohodlí domova.

Toužíte po lahodném medovníku, ale nemáte čas na složitou přípravu? S naší směsí Sandra Medovník si můžete vychutnat tento klasický dezert snadno a rychle, přímo ve vaší kuchyni.

Představte si měkké medové pláty proložené jemným krémem, které se rozplývají na jazyku a přenášejí vás do světa sladkých vzpomínek. Nyní máte možnost vytvořit tuto pochoutku bez stresu a náročných příprav.

Recept na domácí medovník

 

Náš recept je jednoduchý a výsledek zaručený. K přípravě vašeho domácího medovníku budete potřebovat:

Na pláty: 825g Sandra Medovník (součástí balení je také invertní cukrový sirup), 330g vody

Na krém: 1 plechovka Tatra Salko dle chuti (klasik, karamel, pikao), 250g Zela Delikatess (příp. máslo)

 

Pracovní postup:

Příprava plátů: směs Sandra Medovník smícháme s invertním sirupem a vodou a necháme 5 minut odležet. Poté znovu řádně promícháme. Hotové těsto rozdělíme na 5 dílů, každý o hmotnosti 230g a jeden díl o hmotnosti 115g. Každý díl těsta rozetřeme rovnoměrně na pečící papír, vytvoříme kruh o průměru 26 cm. Každý plát pečeme samostatně ve vyhřáté troubě při teplotě 180°C cca 7-12 minut do zlatova. Poslední plát 115g necháme péci déle, jakoby jej vysušíme a poslouží rozdrobený jako posyp povrchu hotového medovníku.

Příprava krému: tuk necháme změknout, poté jej šleháme a přidáváme Salko.

Kompletace: Na každý plát naneseme vrstvu krému. Na horní plát poté naneseme slabší vrstvu krému a posypeme vysušeným rozdrobeným plátem korpusu. Pro milovníky ořechů můžeme do drobenky přidat také drcené vlašské ořechy. Necháme odležet v chladničce ideálně do druhého dne.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!