Poslední letošní objednávky odešleme 20.12.2024. Všechny ostatní pak budeme expedovat od 2.1.2025. Prodejna zůstane od 23.12.2024 do 1.1.2025 uzavřena. Přejeme všem klidné Vánoce.

Řezy šupito presto

Tento recept na řezy šupito presto je skvělým způsobem, jak připravit rychlý a chutný dezert, který zaujme na každé oslavě nebo rodinném setkání. Lehký a vzdušný korpus, krémová náplň a lesklý povrch jsou klíčem k úspěchu těchto řezů.

řezy šupito presto

 

Suroviny (plech o rozměru 30 x 20 cm)

- na korpus: 250g světlý piškot, 4 vejce, 25 g voda

- na náplň: 200 g Vanilmix, 360 g voda, 200 g živočišná šlehačka, 240 g ananas a pomeranč v gelu

- na polevu: 150 g zrcadlová poleva čirá, 75 g voda, 50 g zrcadlová poleva čokoládová

Postup

1. Příprava korpusu:

Všechny suroviny šleháme na 3. stupeň el. šlehače po dobu 5-8 minut do hladké nadýchané konzistence. Přelijeme ji na plech a pečeme při 180 °C asi 20-30 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou.

2. Příprava náplně:

  1. Vanilmix umístíme do velké mísy.
  2. V jiné míse smícháme vodu, šlehačku a ovoce v gelu.
  3. Směs nalijeme na Vanilmix a intenzivně šleháme ruční metlou, dokud není hladká.
  4. Hotovou náplň ihned roztíráme na vychladlý korpus.

3. Kompletace:

  1. Čirou polevu zahřejeme s vodou (max. na 80°C) a jemně ji rozetřeme po povrchu náplně.
  2. Dekorujeme zrcadlovou polevou čokoládovou podle vlastní kreativity.

Servírování

Řezy nechte v chladničce alespoň 1 hodinu ztuhnout, než je nakrájíte na kousky. Podávejte chlazené, ideálně s šálkem kávy nebo čaje.

Tento recept přináší dokonalou kombinaci jemného korpusu, bohaté krémové náplně a elegantního zakončení. Řezy šupito presto jsou nejenom krásné na pohled, ale i nesmírně lahodné.

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!