Řezy šupito presto
Tento recept na řezy šupito presto je skvělým způsobem, jak připravit rychlý a chutný dezert, který zaujme na každé oslavě nebo rodinném setkání. Lehký a vzdušný korpus, krémová náplň a lesklý povrch jsou klíčem k úspěchu těchto řezů.
Suroviny (plech o rozměru 30 x 20 cm)
- na korpus: 250g světlý piškot, 4 vejce, 25 g voda
- na náplň: 200 g Vanilmix, 360 g voda, 200 g živočišná šlehačka, 240 g ananas a pomeranč v gelu
- na polevu: 150 g zrcadlová poleva čirá, 75 g voda, 50 g zrcadlová poleva čokoládová
Postup
1. Příprava korpusu:
Všechny suroviny šleháme na 3. stupeň el. šlehače po dobu 5-8 minut do hladké nadýchané konzistence. Přelijeme ji na plech a pečeme při 180 °C asi 20-30 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou.
2. Příprava náplně:
- Vanilmix umístíme do velké mísy.
- V jiné míse smícháme vodu, šlehačku a ovoce v gelu.
- Směs nalijeme na Vanilmix a intenzivně šleháme ruční metlou, dokud není hladká.
- Hotovou náplň ihned roztíráme na vychladlý korpus.
3. Kompletace:
- Čirou polevu zahřejeme s vodou (max. na 80°C) a jemně ji rozetřeme po povrchu náplně.
- Dekorujeme zrcadlovou polevou čokoládovou podle vlastní kreativity.
Servírování
Řezy nechte v chladničce alespoň 1 hodinu ztuhnout, než je nakrájíte na kousky. Podávejte chlazené, ideálně s šálkem kávy nebo čaje.
Tento recept přináší dokonalou kombinaci jemného korpusu, bohaté krémové náplně a elegantního zakončení. Řezy šupito presto jsou nejenom krásné na pohled, ale i nesmírně lahodné.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!