Šlehačkový dort s banánem
Milujete chuť pravé šlehačky v kombinaci s banány? Pokud ano, vyzkoušejte recept připravený z našich surovin a upečte si tzv. krtčí hromádku
Suroviny
na korpus: 250g směsi na extra tmavý piškot, 3 vejce, 30 ml vody, 20ml oleje
na krém: 500ml šlehačky, 100g ztužovače Zeesan banán, 30g tmavých šupin
náplň: 4 banány
Postup
směs na korpus ušleháme 8 minut v el. šlehači, vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm, kterou jsme předtím vyložili pečícím papírem, upečeme.
Korpus necháme asi hodinu vychladnout, poté, polévkovou lžící, vydlabeme do korpusu dolík tak, aby zůstalo asi 0,5 cm síly korpusu a okraje necháme vyšší. Vše vydlabané rozdrobíme na menší kousky připomínajíci hlínu a použijeme později.
Do vydlabaného korpusu vložíme podélně rozpůlené banány a naneseme vrstvu šlehačkového krému (připravíme podle návodu na obalu), který dotvarujeme do kopcovitého tvaru.
Vydlabaným, rozdrobeným, korpusem posypeme šlehačkový krém, jemně přitlačíme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladničce.
Dobrou chuť.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!