Šťavnatý pomerančový dort
Představujeme další vynikající dort připravený z cukrářské směsi Jung Basis. Pochutnejte si na pomerančové chuti.
Suroviny
na korpus: 500 g směsi Jung Basis, 4 vejce, 200 ml oleje, 180 ml zakysaného podmáslí, 50 g ochucovací pasty pomeranč, 4 g oranžové gelové potravinářské barvy
na krém: 675 ml šlehačky 35%, 240 ml zakysaného podmáslí, 200 g ztužovače šlehačky Zeesan neutral
na ozdobení: plátky pomeranče
Postup
Všechny suroviny na korpus šleháme 5 minut elektrickým šlehačem, poté nalijeme do dortové formy o průměru 24 cm a pečeme při 170°C cca 40 minut.
Příprava krému - do ušlehané šlehačky přidáme směs Zeesanu a zakysaného podmáslí
Krémem plníme dort a zdobíme pomeranči.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!