Poslední letošní objednávky odešleme 20.12.2024. Všechny ostatní pak budeme expedovat od 2.1.2025. Prodejna zůstane od 23.12.2024 do 1.1.2025 uzavřena. Přejeme všem klidné Vánoce.

Sváteční řezy

Lahodné řezy s tvarohovým krémem a mascarpone

 

kola_text

Sváteční řezy

 

Suroviny

Korpus: 4 vejce, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 hodně plná polévková lžíce kakaa

Na potření korpusu: trocha pikantní marmelády

Krém první: 100g máslových sušenek, 3 polévkové lžíce lískooříškového krému

Krém druhý: 1 balení Zeesan tvaroh, 200ml smetany ke šlehání Hoplá, 3 polévkové lžíce cukru, 200g zakysané smetany, 100g hořké čokoládové polevy

Krém třetí: 250g mascarpone, 250ml smetany ke šlehání Hoplá, 2 polévkové lžíce cukru

Poleva: 50ml smetany ke šlehání Hoplá, 50g hořké čokoládové polevy

 

 

Postup:

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, promícháme, vylijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané otevírací formy (obdélníková nebo kruhová), pečeme při 180°C cca 12 minut. Necháme vychladnout, poté potřeme marmeládou.

První krém připravíme rozdrcením sušenek (použijeme igelitový sáček a sušenky rozbijeme válečkem nahrubo) a smícháním s lískooříškovým krémem. Takto hotový krém naneseme na marmeládový podklad (lépe se nanáší přímo rukama). Necháme zatuhnout v chladničce.

Na druhý krém připravíme tvarohový základ (návod na obalu - Zeesan smícháme s vodou a přidáme ušlehanou šlehačku), do kterého zamícháme zakysanou smetanu s cukrem a vlijeme rozehřátou čokoládovou polevu. Opět necháme v chladničce ztuhnout.

Třetí krém je tvořen z našlehané šlehačky a mascarpone s cukrem. všechny suroviny smícháme a naneseme na druhý krém.

Na tuto vrstvu již rovnou naneseme čokoládovou polevu, kterou připravíme uvedením Hoplá šlehačky k bodu varu a rozpuštěním 50g polevy. Takto připravenou směs nalijeme na krém a libovolným způsobem rozetřeme.

Necháme ztuhnout - nejlépe do druhého dne v chladničce.

Dobrou chuť!

 

hotove_ezy