Sváteční řezy
Lahodné řezy s tvarohovým krémem a mascarpone
Sváteční řezy
Suroviny
Korpus: 4 vejce, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 hodně plná polévková lžíce kakaa
Na potření korpusu: trocha pikantní marmelády
Krém první: 100g máslových sušenek, 3 polévkové lžíce lískooříškového krému
Krém druhý: 1 balení Zeesan tvaroh, 200ml smetany ke šlehání Hoplá, 3 polévkové lžíce cukru, 200g zakysané smetany, 100g hořké čokoládové polevy
Krém třetí: 250g mascarpone, 250ml smetany ke šlehání Hoplá, 2 polévkové lžíce cukru
Poleva: 50ml smetany ke šlehání Hoplá, 50g hořké čokoládové polevy
Postup:
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, promícháme, vylijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané otevírací formy (obdélníková nebo kruhová), pečeme při 180°C cca 12 minut. Necháme vychladnout, poté potřeme marmeládou.
První krém připravíme rozdrcením sušenek (použijeme igelitový sáček a sušenky rozbijeme válečkem nahrubo) a smícháním s lískooříškovým krémem. Takto hotový krém naneseme na marmeládový podklad (lépe se nanáší přímo rukama). Necháme zatuhnout v chladničce.
Na druhý krém připravíme tvarohový základ (návod na obalu - Zeesan smícháme s vodou a přidáme ušlehanou šlehačku), do kterého zamícháme zakysanou smetanu s cukrem a vlijeme rozehřátou čokoládovou polevu. Opět necháme v chladničce ztuhnout.
Třetí krém je tvořen z našlehané šlehačky a mascarpone s cukrem. všechny suroviny smícháme a naneseme na druhý krém.
Na tuto vrstvu již rovnou naneseme čokoládovou polevu, kterou připravíme uvedením Hoplá šlehačky k bodu varu a rozpuštěním 50g polevy. Takto připravenou směs nalijeme na krém a libovolným způsobem rozetřeme.
Necháme ztuhnout - nejlépe do druhého dne v chladničce.
Dobrou chuť!