Tvarohovo-jogurtové řezy
Přinášíme recept na odlehčené řezy, které si můžete připravit z našich surovin.
Suroviny
Korpus: 500g extra tmavý piškot, 6 vajec 70g vody
Krém: 500g tvarohu, 500g bílého jogurtu, 2x ztužovač tvarohu neutral (použijte poloviční množství vody), moučkový cukr dle chuti
Poleva: 200g hořké čokolády 60%, 500ml šlehačky, 3 polévkové lžíce cukru
Postup
Korpus si připravíme v el. šlehači - všechny suroviny šleháme 8 minut na 3. rychlostní stupeň. Vlijeme na pečící plech s vyššími okraji a upečeme při 180°C.
Na krém smícháme tvaroh s jogurtem a cukrem a přidáme ztužovač tvarohu. Rozetřeme na vychladlý korpus, dáme tuhnout do chladničky.
Na polevu svaříme šlehačku s čokoládou - šlehačku zahřejeme k bodu varu, vložíme do ní čokoládu a metličkou řádně rozmícháme, necháme lehce zchladnout, abychom ji na krém nelili příliš horkou, ale spíš vlažnou.
Hotové, polité, řezy uložíme přes noc do chladničky, poté nakrájíme na kostky, servírujeme.
Dobrou chuť.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!