Vanilková zmrzlina ze Salka
Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše - pouze ze Salka a šlehačky. Tato domácí vanilková zmrzlina je doslova návyková. Stačí jen pár ingrediencí a vanilková zmrzlina je na světě. Následujte náš postup a překvapte svou rodinu a přátele touto sladkou pochoutkou!
Suroviny:
- 1 plechovka Salka 8% (397g)
- 400 ml živočišné šlehačky 30%
- Polovina vanilkového lusku (můžeme použít také mletou vanilku)
- Čokoládový toping
- Zdobení cukrová rýže
Pracovní postup:
- v misce lehce našleháme obsah celé plechovky Salka (397g), aby došlo k jeho zjemnění a nadýchání
- v další misce našleháme 400 ml smetany ke šlehání do tuha
- vanilkový lusk rozkrojíme podélně napůl a vyškrábeme semínka z jedné poloviny lusku a rozmícháme je v Salku
- přidáme našlehanou smetanu ke směsi Salka a vanilky. Vše jemně promícháme a vlijeme do plastové misky s víkem
- misku se směsí necháme mrazit zhruba 5 hodin v mrazničce
- k servírování použijeme toping a posyp dle vlastní fantazie
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!