Forma z pocínovaného potravinářského plechu.
Rozměry: šířka 25cm, výška 36,5cm, hloubka 8cm
Recept pro inspiraci:
Dort s ořechovým krémem
Suroviny:
Těsto: 750 g hladké mouky, 750 g cukru krystal, 12 vejce, 300 ml teplé vody, 300 g oleje, 1 a 1/2 prášku do pečiva, rum
Náplň: 1 hrnku moučkového cukru, 12 polévkových lžic strouhaných vlašských ořechů, 1 kostka másla
Postup:
Z bílků vyšleháme sníh a dáme stranou. Do mísy dáme žloutky a šleháme, postupně sypeme cukr, pak dáme olej, vodu. Prášek do pečiva smícháme s moukou a pomalu sypeme a mícháme. Nakonec dáme sníh. Těsto dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme. Po vychladnutí rozřízneme a plníme krémem: změklé máslu utřeme s cukrem a postupně přidáváme strouhané ořechy. Povrch dortu zdobíme dle chuti čokoládovou polevou či potáhneme marcipánem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.