Dortová forma holubice
Český výrobek
Tvarovaná dortová forma s pevným dnem je určena k pečení korpusů. Tvar holubice je možný použít při pečení velikonočních dortů.
Materiál: pocínovaný potravinářský plech. Ruční mytí
Rozměry
šířka: 36 cm,
výška: 25,5 cm
hloubka: 8 cm
Recept pro inspiraci:
Dort s vanilkovým krémem
Suroviny (na tuto formu použijte min. trojnásobné množství surovin):
Těsto: 6 žloutků, 210 g cukru moučka, 1 a půl lžíce vlažné vody, 1 a půl lžičky citronové šťávy, 75 g hladké mouky, 75 g mletých ořechů, 60 g hrubé krupice, trocha citronové kůry, sníh z 6 bílků
Náplň: 1 hrnek vody, 1 hrnek cukru, šťáva z jednoho citronu, 1 vanilkový puding, 1 máslo
Na ozdobu: čokoláda na vaření
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu. Dort upečeme a po vychladnutí plníme krémem: uvaříme puding z vody, cukru, šťávy z jednoho citronu a puding. Po vychladnutí po částech šleháme se změklým máslem. Povrch dortu polijeme čokoládou na vaření, popř. dozdobíme dle fantazie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.