Dortová forma kytice velká
Tvarovaná dortová forma s pevným dnem se hodí k přípravě korpusů pro pečení narozeninových dortů. Ideální je také pro pečení velikonočních dortů, neboť má tvar kytičky.
Materiál: potravinářský pocínovaný plech, vhodný pouze pro ruční mytí
Průměr formy: 27 cm
Hloubka formy: 8 cm
Recept pro inspiraci:
Lehký ovocný dort
Suroviny:
Těsto: 4 vejce, 5 hrnků polohrubé mouky, 2 kypřící prášky, 2 hrnky cukru, 1 hrnku oleje (másla), 1 hrnek mléka, 2 banány (nemusí být)
Krém: 1/2 kostky změklého másla, 3/4 hrnku moučkového cukru, šťáva z poloviny vymačkaného citronu
sezónní ovoce nebo kompot (mandarinky, ananas atd.) na ozdobu
Postup:
Ušleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky, olej (máslo), mléko, banán a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vlijeme do formy a pečeme. Mezitím utřeme máslo s cukrem a přidáme šťávu z citronu. Vychladlý dort rozkrojíme na půl, vymažeme částí krému a opět přiklopíme. Zbytkem krému potřeme povrch dortu a ozdobíme ovocem, jaké máte rádi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.