Forma z pocínovaného potravinářského plechu
Rozměry: šířka 25,5cm, výška 30cm, hloubka 8cm
Recept pro inspiraci:
Pařížský dort
Suroviny:
Těsto: 12 vajec, 12 lžic krystalového cukru, 9 lžic hrubé mouky, 6-9 lžic kakaa
Pařížská šlehačka: 0,5 l šlehačky, 2 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce kakaa, 50 g strouhané čokolády na posypání
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme. Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
Příprava pařížské šlehačky: den před zdobením vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty provaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme dotuha.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.