Český výrobek. Dortová forma šestihran střední
Materiál: pocínovaný potravinářský plech
Rozměry
Průměr: 25 cm
Hloubka: 8cm
Recept pro inspiraci:
Banánový dort s čokoládou
Suroviny:
Těsto: 6 vajec, 300 g cukru, 6 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce prášku do pečiva, 4 lžíce rumu
Náplň: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g másla, 80 g cukru, 1 vanilkový cukr, 5 menších banánů
Nahoru: 2 sáčky šlehačky v prášku, trochu mléka, čokoláda na ozdobení
Postup:
Žloutky, cukr a olej ušleháme doběla, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum. Vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto upečeme ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, zašleháme dva rozmixované banány a změklé máslo utřené s vanilkovým cukrem. Polovinou zchladlého krému potřeme korpus, rozložíme na kolečka nakrájené zbylé banány, překryjeme zbytkem krému a dáme vychladnout. Ušleháme šlehačku v prášku v ledově studeném mléce, nastříkáme ji na krém a dozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.