Forma z pocínovaného potravinářského plechu
Rozměry: šířka 20cm, výška 18 cm, výška od horního výkroje srdce po dolní špičku 15cm, hloubka 8cm
Recept pro inspiraci:
Srdcový dort
Suroviny:
těsto: 5 vajec, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa
krém: 500 g tvarohu, 150 g másla, 120 g moučkového cukru
na ozdobu: 150 g čerstvých jahod, 150 g čokolády na vaření, 1 lžíce 100% tuku
Postup:
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec i olej. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme. Po vychladnutí srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami, ještě než poleva ztuhne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.