Forma z pocínovaného potravinářského plechu.
Rozměry: šířka 28cm, výška 20,5cm, hloubka 8cm
Recept pro inspiraci:
Piškotový dort s čokoládovým krémem
Suroviny:
Těsto: 6 vajec, 6 polévkových lžic cukru, 6 polévkových lžic hladké mouky
Náplň: meruňkový džem, čokoládový krém: ? hrnku mléka, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, ? kostky másla, ? tabulky čokolády na vaření, ? balíčku pudingu s čokoládovou nebo kakaovou příchutí
Na dozdobení: čokoládová poleva z rozehřáté čokolády na vaření, příp. želé na ozdobu
Postup:
Ušleháme ručním šlehačem bílky, jakmile trochu tuhnou, přidáváme postupně cukr a stále šleháme. Až je sníh pěkně tuhý, přidáme žloutky a znovu zašleháme. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme. Po zchladnutí rozkrojíme, lehce potřeme džemem a krémem, povrch dortu také trochu potřeme džemem a krémem a po ztuhnutí polijeme polevou a ozdobíme.
Čokoládový krém: z mléka a pudingu uvaříme hustší kaši a necháme vychladnout. Poté do ní vmícháme změklé máslo utřené s cukrem. Rozlámanou čokoládu na vaření rozehřejeme ve vodní lázni a pomalu ji zašleháme do máslové hmoty, až vznikne lesklý krém.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.