Vážení zákazníci, vzhledem ke zvýšenému počtu objednávek může dojít k mírnému zpoždění v odesílání. Děkujeme za pochopení.

Formička na plněné pečivo 18cm

Dostupnost Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení
Kód: 107-1002E
76 Kč
Formička na plněné pečivo 18cm
Dodání
Rychlé dodání
průměrná doba dodání 1,8 pracovního dne.
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek

Formička na plněné pečivo 18cm

Formička na plněné pečivo o průměru 18 cm má všestranné využití. Pomocí této formy vytvoříte vždy dokonalé dobroty.

 

Pracovní postup :

Rozválíme plát těsta o síle 4-5 mm. Spodní ostrou hranou tvořítka vykrojíme kolečko a položíme na ozubenou část. Do jedné poloviny vykrojeného kolečka dáme náplň.

Okraje těsta potřeme bílkem. V polovině přeložíme těsto přes náplň a stlačíme druhou polovinou formičky. Vytlačené těsto z okraje formičky setřeme, formičku otevřeme a vytvarovaný šáteček položíme na plech, vyložený nejlépe teflonovou folií nebo pečícím papírem.

 

Tvořítkem zpracujeme těsto listové, kynuté (běžně používané), tvarohové, pivní, mrkvové.

Rychlé listové těsto :
Suroviny :

400 g hladké mouky
250 g tuku OMEGA
1 vejce
12 lžic vody
2 lžíce octa
vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová, jablečná

Listové těsto pro svoji pracnost zakoupíme raději v obchodní síti.

Nekynuté těsto s droždím :
Suroviny : 400 g polohrubé mouky
250 g HERY
20 g droždí ( půl kostičky )
5 lžic vlažného mléka
1 lžička cukru
Vše smícháme, vyválíme plát a ihned vykrajujeme. Těsto nenecháváme kynout.
vhodné náplně : tvarohová, maková, kokosová s třešněmi

Tvarohové těsto :
Suroviny : 250 g hladké mouky
250 g másla
250g měkkého tvarohu
vhodné náplně : povidlová,jablečná

Jednoduché pivní těsto :
Suroviny : 400g polohrubé mouky
250 g tuku OMEGA
2 dcl piva
vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová

Mrkvové těsto :
Suroviny : 200 g jemně nastrouhané mrkve
200 g tuku OMEGA nastrouhaného na hrubém struhadle
200 g polohrubé mouky
prášku do pečiva
vhodné náplně: tvarohová, maková, povidlová

Náplně:

Tvarohová - 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, dle chuti
Lze přidat strouhaný kokos, ořechy, rozinky .

Povidlová - 250 g švestkových povidel, 50-100 g cukr krupice, 3 lžíce rumu,
špetka strouhané citronové kůry Jablečná - 500 g jablek, 100 – 150 g cukr.krupice, trochu mleté skořice a nastrouhaný piškot  na zahuštění.
Na hrubo nastrouhaná jablka vložíme do kastrolu a lehce rozvaříme.Ochutíme skořicí, osladíme a zahustíme strouhaným piškotem.
Necháme vychladit a náplní plníme.

Maková - 250 g mletého máku, 5 dcl mléka, 80 g cukru, 60 g strouhaného perníku
nebo piškotových drobečků, 1 vanilkový cukr, půl lžičky strouhané
citronové kůry a půl lžičky mleté skořice
Do kastrolu nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mák,
Přidáme cukr,perník,citron.kůru a skořici. Za stáleho míchání vaříme
na mírném ohni,dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.

Kokosová náplň s třešněmi : 300 g třešní, 150 ml vody, 40 g sušeného mléka,
100 g strouhaného kokosu, 40 g krupicového cukru.

Sýrová - 200 g nastrouhané Nivy, 100 g šunky pokrájené na kostičky, 6 lžic smetany. Všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění  šátečků.

Se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, l cibule, uzené maso nebo klobása.
Zelí podusíme i s nálevem a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout a naplníme. Fantastické....

Masová náplň - 300 g mletého vepřového masa, sůl, pepř, 2 vejce, 1 nakrájená cibule,
4 stroužky česneku pokrájeného na plátky, majoránka, tymián, bazalka,
2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka.
Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji.
Cibuli a česnek orestujeme zvlášť, a potom přidáme k masu.

Když směs vychladne, zamícháme vejce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Formičky na plněné pečivo
Výrobce: Reproplast

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: