Vážení zákazníci, vzhledem ke zvýšenému počtu objednávek může dojít k mírnému zpoždění v odesílání. Děkujeme za pochopení.

Jak pracovat s formou na čokoládu

Jak pracovat s formou na čokoládu

Zakoupili jste si formu na čokoládu a chcete mít pralinky tak dokonalé, jako od profesionála? Zkuste se řídit našimi radami.

Příprava před plněním formy čokoládou:

  • Dokonale suchá forma: forma na čokoládu musí být dokonale suchá, aby se pralinky pohodlně vyklopily z formy ven.
  • Správná teplota čokolády: čokoláda musí být rozpuštěna a následně temperována na požadovanou teplotu:
    • Hořká čokoláda: 33°C
    • Mléčná a bílá čokoláda: 31°C
  • Pevná podložka: připravte si pevnou podložku (nejlépe malé kuchyňské prkénko), na které položíte formu. Tato podložka bude sloužit k přenášení formy do chladničky a k manipulaci s formou.
  • Cukrářský sáček: připravte si cukrářský sáček (silikonový nebo pevný plastový), do kterého budete lít rozpuštěnou čokoládu a následně jím plnit formu.

Příprava čokoládových pralinek bez náplně

  1. Plnění formy: rozpuštěnou čokoládu vlijte do připravené suché formy.
  2. Odstranění přebytečné čokolády: formou poklepejte o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřete stěrkou.
  3. Ztuhnutí v chladničce: formu vložte do chladničky a nechte čokoládu ztuhnout.
  4. Vyjmutí pralinek: po zatuhnutí opatrně vyjměte hotové pralinky z formy.

Příprava čokoládových pralinek s náplní

  • Vytvoření krusty:

    • Formu zaplňte rozehřátou čokoládou a nechte krátce zatuhnout (několik minut).
    • Celý obsah vylijte zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, takže vám uvnitř formy zůstane jen slabá krusta čokolády (obal pralinky).
    • Okraje formy setřete špachtlí, abyste na formě neměli přebytečnou čokoládu.
  • Plnění náplní:

    • Do krusty pralinky nastříkejte náplň dle chuti (můžete také vložit kuličku marcipánu). Neplňte úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod něj.
    • Nechte chvíli tuhnout v chladničce.
  • Uzavření pralinek:

    • Formu opět přelijte čokoládou, podložkou poklepejte o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřete špachtlí.
    • Vložte formu do chladničky k zatuhnutí.
  • Vyjmutí pralinek:

    • Po zatuhnutí vyjměte z formy hotové plněné pralinky.

Dodržujte tyto kroky a užívejte si dokonalé čokoládové pralinky, které budou vypadat i chutnat jako od profesionála. Dobrou chuť!

Recept na pralinky s irským krémem najdete v sekci Naše recepty.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!