Silikonová forma na čokoládu Gufi
Silikonová forma na výrobu čokoládových pralinek s motivem soviček. Na formě naleznete 4 různé sovičky.
Rozměr formy: délka 21 cm, šířka 10,5 cm, výška 1 cm
Rozměr sovy: cca 3 x 3 cm (obsah 75 ml)
Počet kusů ve formě: 15 ks (4 různé motivy)
Pracovní postup
Formu položíme na pevný povrch (kuchyňské prkénko), abychom ji mohli pohodlně přenášet. Forma musí být dokonale suchá, aby se pralinka pak snadno vyjmula z formy ven.
Pralinky bez náplně: čokoládu rozehřejeme na požadovanou teplotu (hořkou na 33°C, bílou a mléčnou na 31°C), nalijeme ji do cukrářského sáčku, horní část řádně otočíme, aby čokoláda nevytékala ven. Tuto část pak stále rukou držíme (mezi palcem a ukazovákem). Spodní špičku sáčku odstřihneme nůžkami a můžeme plnit formičky. Pokud je formička plná, sáček otočíme odstřiženou špičkou nahoru, aby čokoláda nevytékala ven. Naplněné pralinky po celém povrchu formy otřeme špachtlí, abychom se zbavili přebytečné čokolády, formou na prkénku lehce poklepeme o pracovní desku, aby se uvolnily případné vzduchové bubliny a necháme v chladničce, či mrazničce ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně vyklopíme.
Pralinky s náplní: formu vylijeme rozehřátou čokoládou, necháme krátce zatuhnout (několik minut) a obsah vylijeme zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, okraje setřeme špachtlí, abychom na formě neměli přebytečnou čokoládu. Vznikne nám obal pralinky, od kterého nastříkáme náplň dle chuti - neplníme úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod ni. Opět necháme chvíli tuhnout v chladničce. Poté opět přelijeme čokoládou, podložkou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme špachtlí a vložíme do chladničky k zatuhnutí. Po zatuhnutí vyjmeme z formy hotové plněné pralinky.
Recept pro inspiraci
Pralinky s irskou kávou (cca 50ks)
Suroviny: 80ml mléka, 10g instantní kávy, 20g glukózového sirupu, 110g bílé čokolády, 90g změklého másla, 50g rozpuštěného kakaového másla
Postup: mléko svaříme s kávou a glukózovým sirupem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, máslo a kakaové máslo a utřeme dohladka. Necháme vychladit na max. 30°C, vlijeme do zdobícího sáčku a naplníme pralinky
Doplňkové parametry
Kategorie: | Silikonové formy na čokoládu |
---|---|
Výrobce: | Silikomart, Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.