Vážení zákazníci, vzhledem ke zvýšenému počtu objednávek může dojít k mírnému zpoždění v odesílání. Děkujeme za pochopení.

Silikonová forma na čokoládu Monamour

Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
27.11.2024
Možnosti doručení
Kód: 105-SCG01
282 Kč
Silikonová forma na čokoládu Monamour
Dodání
Rychlé dodání
průměrná doba dodání 1,8 pracovního dne.
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek

Silikonová forma na čokoládu Monamour

Silikonová forma na výrobu 15ti čokoládových pralinek ve tvaru srdíček.

Rozměr formy: délka 21,5 cm, šířka 10,5 cm, výška 1 cm.

Průměr pralinky: cca 3 cm

 

Pracovní postup

Formu položíme na pevný povrch (kuchyňské prkénko), abychom ji mohli pohodlně přenášet.  Forma musí být dokonale suchá, aby se pralinka pak snadno vyjmula z formy ven.

Pralinky bez náplně: čokoládu rozehřejeme na požadovanou teplotu (hořkou na 33°C, bílou a mléčnou na 31°C), nalijeme ji do cukrářského sáčku, horní část řádně otočíme, aby čokoláda nevytékala ven. Tuto část pak stále rukou držíme (mezi palcem a ukazovákem). Spodní špičku sáčku odstřihneme nůžkami a můžeme plnit formičky. Pokud je formička plná, sáček otočíme odstřiženou špičkou nahoru, aby čokoláda nevytékala ven. Naplněné pralinky po celém povrchu formy otřeme špachtlí, abychom se zbavili přebytečné čokolády, formou na prkénku lehce poklepeme o pracovní desku, aby se uvolnily případné vzduchové bubliny a necháme v chladničce, či mrazničce ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně vyklopíme.

Pralinky s náplní: formu vylijeme rozehřátou čokoládou, necháme krátce zatuhnout (několik minut) a obsah vylijeme zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, okraje setřeme špachtlí, abychom na formě neměli přebytečnou čokoládu. Vznikne nám obal pralinky, od kterého nastříkáme náplň dle chuti - neplníme úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod ni. Opět necháme chvíli tuhnout v chladničce. Poté opět přelijeme čokoládou, podložkou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme špachtlí a vložíme do chladničky k zatuhnutí. Po zatuhnutí vyjmeme z formy hotové plněné pralinky.

 

Recept pro inspiraci

Pralinky s irskou kávou (cca 50ks)

Suroviny: 80ml mléka, 10g instantní kávy, 20g glukózového sirupu, 110g bílé čokolády, 90g změklého másla, 50g rozpuštěného kakaového másla

Postup: mléko svaříme s kávou a glukózovým sirupem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, máslo a kakaové máslo a utřeme dohladka. Necháme vychladit na max. 30°C, vlijeme do zdobícího sáčku a naplníme pralinky

 

 


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: