Balení obsahuje síto na halušky a střerku (třítko na česnek).
K výrobě halušek, játrové i drožďové zavářky a noků do polévek. Zpracované těsto protlačujeme přiloženou kuchyňskou stěrkou přes síto do vařící vody nebo polévky.
Recept pro inspiraci:
Bramborové halušky
Suroviny: 1kg syrových brambor, 60dkg hrubé mouky, 1 kávová lžička soli, 35dkg slaniny nebo bůčku, 50dkg kysaného nebo čerstvého hlávkového zelí
Postup: na velmi jemném struhadle (rozvitý kvítek) nastrouháme syrové brambory, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto protlačujeme pomocí přiložené kuchyňské stěrky přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Vaříme 8 - 10minut.
Uvařené halušky scedíme, prolijeme vlažnou vodou a vmícháme povařené kysané zelí. Vše promícháme a zalijeme vyškvařenou, nadrobno nakrájenou slaninou nebo tučnějším bůčkem (můžeme použít i škvarky). Dle chuti dosolíme a opepříme.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Výrobce: | Reproplast |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.