Švestky sušené 100g
Lahodné a zdravé plody pro váš jídelníček
Sušené švestky jsou vyrobeny z celých, zralých, čerstvých tmavě modrých až fialových švestek, které pocházejí ze stromu zvaného slivoň švestka, známého také jako švestka domácí. Díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a vlákniny by švestky měly mít své místo v jídelníčku všech nadšenců zdravého životního stylu.
Výživové hodnoty a zdravotní přínosy
Švestky jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, což z nich činí výživově hodnotnou potravinu. Obsahují značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina. Stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje, je dalším cenným prvkem těchto plodů. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků.
Přirozená krystalizace cukrů
V sušeném ovoci mohou přírodní cukry krystalizovat a tvořit na něm povlak. Tento přirozený proces nesnižuje kvalitu ovoce, naopak je známkou toho, že nebylo chemicky ošetřováno.
Použití v kuchyni
Švestky jsou v české kuchyni dobře známé a jejich využití je široké. Sušené švestky můžete použít na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, müsli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě a spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Složení
Sušené švestky, konzervant E202.
Skladování
Švestky skladujeme v suchu, temnu a chladu.
Upozornění: švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené ovoce |
---|---|
Země původu: | Bulharsko |
Hmotnost: | 100 g |
Výživové hodnoty na 100g výrobku:: | Nadpis |
energetická hodnota: | 1006 kJ / 240 kcal |
tuky: | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
sacharidy: | 64 g |
z toho cukry: | 38 g |
bílkoviny: | 2,2 g |
vláknina: | 7,1 g |
sůl: | 0 g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.