Tenderizer Gurmán
Český výrobek
Strojek ke křehčení masa vyroben z plastu a nerezu.
Postup pro práci s tenderizerem:
Plátek masa uřízneme vždy vyšší, pokapeme olejem a okořením. Strojek uchopíme oběma rukama a mírně vtlačujeme do masa. Ostré nože prořezávají a zkracují vlákna, koření zasekávají dovnitř masa, kde zanechávají "komůrky", v kterých se usazuje šťáva. Maso tak zůstává jemné, křehké a plné šťávy. Strojkem přejedem podélně a příčně. Druhou stranu naplátkovaného masa již nekořeníme a stejným způsobem zpracujeme. Takto zpracujeme všechny druhy mas.
Recept pro milovníky grilování:
Silnější plátek vepřové krkovice z jedné strany nakořeníme a oběma rukama dle návodu orazítkujeme. Otočíme. Z druhé strany maso orazítkujeme a použijeme třítko na česnek s kterým si připravíme nejjemnější česnekovou kašičku.
Česnekem maso potřeme, česnek se dostává do prořezaných komůrek.
Každý má jistě svojí vyzkoušenou marinádu, ale zkuste takto upravené maso potřít majonézou.
Dejte do mikrotenového sáčku vložte do menší nádoby a maso zatěžkejte, třeba lahví od vína.
Věřte, že 6 hodin stačí. Maso vyndáte, setřete majonézu a dejte na gril. Z alobalu udělejte střížku
přihnutím alobalu cirka 15 cm vysokou, tím zvýšíte teplotu grilování.
Čištění strojku: stlačením pohyblivé části vyjmeme celý vnitřek stroku, který opláchneme saponátem
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Výrobce: | Reproplast |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.