vykrajovátko z pocínovaného plechu o šířce 73mm a výšce 54mm
Recept pro inspiraci:
Mrkvové cukroví
Suroviny:
400 g hladké mouky, 250 g ztuženého tuku, 150 g jemně nastrouhané mrkve, kůra a šťáva z 1/2 citrónu, moučkový a vanilkový cukr na obalení.
Postup:
Hladkou mouku, nastrouhanou mrkev, citronovou šťávu a kůru i změklý ztužený tuk dobře smícháme a vypracujeme ze všeho hladké těsto. Pokud se nám těsto na vále lepí, podsypeme ho polohrubou moukou. Vyválíme z těsta plát o tloušťce asi půl centimetru a vykrajujeme. Výkrojky narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi tak 6 - 10 minut do zlatavé barvy. Hned po upečení je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.