vykrajovátko z pocínovaného plechu o délce 50mm
Recept pro inspiraci:
Vánoční perníčky – bez uležení
Suroviny:
300 g medu, 300 g pískového cukru, 300 g másla (tuku), 4 vejce, 1 dl mléka, 2 lžičky jedlé sody bikarbony, 1 lžička skořice, 10 rozdrcených hřebíčků, mletý badyán, anýz, velká lžíce kakaa, 800 g hladké mouky
Postup:
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tloušťku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různé tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod. Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.