Vykrajovátko slepička
Český výrobek. Klasickévykrajovátko ve tvaru slepičky můžeme využít při pečení velikonočního cukroví.
Materiál: pocínovaný potravinářský plech
Rozměry
šířka: 4,6 cm
výška: 4,6 cmm
Recept pro inspiraci:
Skořicové cukroví
Suroviny:
250 g másla, 350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžička mleté skořice, vejce na potření + krystalový cukr a mleté ořechy na finální zdobení
Postup:
Mouka, cukr moučka, skořice, vejce, nakrájené změklé máslo se zpracuje ručně na vále, zabalí do sáčku a dá do lednice na 1 den. Před pečením těsto vyndáme alespoň půl hodiny předem z lednice. Těsto se vyválí, vykrajují se tvary, které se kladou na vymazaný plech a pečou se jen chvíli. Před pečením se potřou vyšlehaným vejcem, posypou směsí krystalového cukru a mletých ořechů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.