vykrajovátko z pocínovaného plechu o šířce 44mm a výšce 72mm
Recept pro inspiraci:
Měkké perníčky
Suroviny:
150 g medu, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 1 prášek do perníku, 1 lžička jedlé sody, 80 g másla
Postup:
Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo. Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě. Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2-3 mm, podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný plech. Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C.
Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.