Pralinky s irskou kávou
Pralinky s irskou kávou (cca 50 kusů)
Suroviny
na obal pralinky: 300-500g čokolády dle chuti (hořká, mléčná, bílá)
na náplň: 80 ml mléka, 10 g instantní kávy, 20 g glukózového sirupu, 110 g bílé čokolády, 90 g změklého másla, 50 g rozpuštěného kakaového másla
Pracovní postup
(formu vždy necháme na pevné podložce, aby se s ní lépe manipulovalo)
Příprava obalu:
čokoládu rozehřejeme a následně necháme zchladit na požadovanou teplotu (hořká čokoláda na 33°C a bílá s mléčnou na 31°C). Čokoládu nalijeme do cukrářského sáčku a plníme jím dokonale suchou formu na pralinky až po okraj. Necháme několik minut zatuhnut (v chladničce jen asi minutu). Poté celý obsah formy vylijeme zpět k ostatní rozehřáté čokoládě a okraje formy otřeme špachtlí, abychom odstranili přebytečnou čokoládu. Necháme ještě zatuhnout.
Příprava náplně:
mléko svaříme s kávou a glukózovým sirupem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, máslo a kakaové máslo a utřeme dohladka. Necháme vychladit na max. 30°C, vlijeme do zdobícího sáčku a naplníme pralinky, ale ne až po okraj - necháme si asi 1 mm volno pro vrchní krustu. Opět vložíme do chladničky a necháme tuhnout.
Kompletace
Celou formu přelijeme rozehřátou temperovanou čokoládou, celý povrch formy pak řádně otřeme špachtlí a vložíme do chladničky, či mrazničky z zatuhnutí. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky.
Pokud dodržíte přesný postup temperace, pralinky budou krásně lesklé.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!